Sâmbătă 18 Ianuarie 2020, Actualizat acum 17 zile 12:00 am

 

Copiii cărora li s-a făcut rău în timp ce erau în tabără la Mănăstirea Humorului au făcut indigestie. Vezi concluziile DSP!

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a finalizat ancheta în cazul grupului de copii care a avut nevoie de îngrijiri medicale, pe 30 august, după ce li s-a făcut rău la unitatea de cazare unde erau cazați, la Mănăstirea Humorului.

Copiii au acuzat dureri abdominale, greață și vărsături. Au fost evaluați toți membrii grupului în camera de gardă a Spitalul Orășenesc Gura Humorului.

Forma de boală a fost uşoară, li s-a administrat tratament simptomatic, aceștia părăsind spitalul în stare bună. Grupul a consumat alimente preparate doar la unitatea de cazare, din care au fost păstrate corespunzător probe alimentare. Unitatea nu este autorizată sanitar pentru alimentație publică. Copiii au declarat că au consumat dulciuri în exces, achiziționate dintr-un hipermarket.  Au fost analizate în Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județene Suceava probe din alimente gătite, din dulciurile preambalate cumpărate din hipermarket, din fântână, teste de sanitație din bucătăria unității, coproculturi recoltate de la pacienți. Proba de apă provenită din sursa proprie nu se încadrează din punct de vedere microbiologic în parametri prevăzuți de legislație, dar încărcătura microbiană și cu germeni patogeni este minimă, neputându-se constitui în sursă de îmbolnăvire conform normelor epidemiologice.  În coproculturile recoltate de la pacienți nu a fost identificată prezența unor agenți patogeni. Tinând cont de simptomatologia clinică ușoară apărută doar la o parte din membrii grupului, remisia rapidă sub tratament simptomatic, consumul exagerat de dulciuri, rezultatele testelor de laborator, concluzionăm că în acest caz a fost vorba despre un episod de indigestie și de reacții vegetative exagerate (prin simpatie) a copiilor din grup. Urmează a fi aplicate sancțiuni contravenționale conform prevederilor legale în vigoare și vor fi dispuse măsuri pentru intrarea în legalitate a unității în care a fost cazat grupul”, susține directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*