Miercuri 18 Septembrie 2024, Actualizat acum 261 zile 12:00 am

Nașterea Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci de Sfânta Marie Mică

Naşterea Maicii Domnului este prăznuită de Biserica Ortodoxă la data de 8 septembrie a fiecărui an. Această sărbătoare este cunoscută în popor şi sub numele de Sfânta Maria Mică.

În ciuda faptului că în Noul Testament nu este relatat acest eveniment, Naşterea Maicii Domnului apare în Protoevanghelia lui Iacov, carte scrisă în anul 145 şi unde se relatează originea şi copilăria Fecioarei Maria. Conform Protoevangheliei lui Iacov, Maria era de descendenta împărătească şi preoţeasca: tatăl ei Ioachim era urmaş al regelui David, pe când mama ei, Ana era fiica preotului Matthan.

De asemenea, Naşterea Maicii Domnului reprezintă prima mare sărbătoare a unui nou an calendaricesc, având în vedere că acesta începe cu data de 1 septembrie, potrivit calendarulortodox.ro.

Peste 2 milioane de români poartă numele de Maria şi Marian ori derivate ale acestora.

Potrivit tradiţiei populare, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, ca de altfel că la orice mare praznic, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe, nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

În popor se spune că în această zi vor fi ascultate mai ales rugăciunile femeilor care vor să aibă copii, dar şi ale celor însărcinate, pe care Maica Domnului le va ajuta să aibă o naştere uşoară.Şi cei care vor să se căsătorească se pot ruga în această zi Maicii Domnului, ca să-şi găsească perechea potrivită.

În această zi, credincioşii ţin candelele aprinse în dreptul icoanei Fecioarei Maria şi împart din fructele toamnei pentru morţi.

Sursa: Stirile Protv.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*