Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Acțiune de amploare a polițiștilor suceveni în rândul unor șoferi pregătiți de drifturi. Zeci de mașini au fost verificate

La data de 01.09.2019, în jurul orei 19.00, polițiștii Biroului Rutier Suceava și cei din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au identificat în parcarea amenajată adiacent sensului de mers ”Pătrăuți” către ”Șcheia” a variantei ocolitoare a municipiului Suceava (V.O.P. 2), mai multe autoturisme și persoane aflate în respectivele vehicule și în proximitatea acestora.

Având în vedere aspectele constatate, la nivelul Poliției municipiului Suceava s-a dispus măsura constituirii cu operativitate a unui dispozitiv de ordine publică pentru a se preveni și combate eventuale încălcări la regimul rutier, dar și pentru a se asigura un climat optim de ordine și liniște publică în zona respectivă, fiind solicitat sprijinului polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava și a forțelor Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Astfel, în urma activităților specifice derulate de polițiști, pe carosabil au fost identificate urme circulare de rulare/frânare specifice manevrelor de tip „drift”, iar din cercetări, s-a stabilit faptul că, persoanele prezente la fața locului s-au adunat prin utilizarea rețelelor de socializare tip „WhatsApp” și „Facebook”.

Activitățile derulate de polițiști și jandarmi la fața locului s-au concretizat în legitimarea a 30 de persoane și verificarea a circa 30 de vehicule, testarea cu aparatul etilotest a 15 conducători auto și aplicarea a 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.040 lei, în principal pentru montarea de anvelope cu alte dimensiuni decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare, aplicarea de folii neomologate pe geamurile laterale și parbriz care estompează sau reduc vizibilitatea atât din interior cât și din exterior, lipsă R.C.A., lipsă documente, etc. De asemenea, polițiștii au mai reținut un permis de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare și au ridicat un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*