Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Flutur, după o întrevedere cu omologul său polonez Wladyslaw Ortyl: îmi doresc mult ca numărul turiștilor din Polonia care vizitează Bucovina și județul Suceava să crească în perioada următoare

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, duminică, la “Sărbătoarea Roadelor” de la Solonețu Nou, ocazie cu care a avut o întrevedere cu omologul său polonez, Wladyslaw Ortyl, mareșalul voievodatului Podkarpackie (Subcarpatia).

Am transmis un cuvânt de apreciere privind rolul pe care îl are și l-a avut etnia poloneză, alături de celelalte etnii, la dezvoltarea Bucovinei, a relațiilor de bună conviețuire, aici, în Mica Europă. Am mulțumit și autorităților poloneze pentru implicare și sprijin efectiv în acest sens. Am vorbit despre tradiții, despre gastronomia polonezilor din Bucovina, pe care noi îi invităm să participe, împreună cu celelalte etnii, alături de noi, la promovarea Bucovinei. În cadrul discuției bilaterale am abordat o serie largă de teme de interes pentru ambele părți. Astfel, am convenit să organizăm cât mai curând un Forum economic cu participarea oamenilor de afaceri din cele două regiuni. Aici am vorbit și despre Parcul Industrial “Bucovina” pe care urmează să-l deschidem lângă Aeroport. Turismul este un domeniu pe care dorim să-l dezvoltam în mod deosebit. Ne vom întâlni cu specialiști în domeniu, atât la Suceava cât și la Rzeszow, pentru că îmi doresc mult ca numărul turiștilor din Polonia care vizitează Bucovina și județul Suceava să crească în perioada următoare. Apoi, noi ne vom pregăti sa fim prezenți în luna decembrie la Târgul internațional de produse eco și tradiționale de la Rzeszow. Am convenit, de asemenea, să insistăm, inclusiv la Bruxelles, cu abordări comune pe dezvoltarea infrastructurii în zona Carpaților. Noi ne dorim realizarea unui drum de mare viteză Nord – Sud în Moldova, Drumul expres București-Suceava-Siret și care să continue la Cernăuți, Lvov, Varșovia, pentru a lega România și Polonia printr-un drum de mare viteză”, a spus Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*