Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

FOTO Un bărbat din Dumbrăveni, veteran de război, prezent la Ziua Marinei, la Constanța

Un bărbat, în vârstă de 98 de ani, din comuna Dumbrăveni, a participat la spectacolul oferit de Ziua Marinei. Vasile Filoti, veteran de război, a trăit cu emoție momentele de la Constanța.

„Mă numesc Filoti Vasile. Am 98 de ani și sunt din Suceava, comuna Dumbrăveni. Am fost veteran de război. Acea experiență a fost cu adevărat trăită. Când o trăiești e una, nu că azi ai trăit-o și mâine ai uitat-o. Odată ce ai trăit acea experiență nu o uiți niciodată. Când îmi aduc aminte cât am suferit și cât am răbdat… Așa ceva nu poți uita! Am o familie frumoasă, am băieți, nepoți, strănepoți. Ieri am venit la Constanța, am fost la un nepot la Mangalia și de acolo am venit aici, la Ziua Marinei. A fost un spectacol foarte frumos. Acele experiențe ale războiului le-am trăit. Am stat peste 4 ani de zile numai între gloanțe. În fața ochilor am văzut moartea. Nu pot uita acele amintiri. Odată ce ai trăit acele experiențe nu le uiți niciodată. Trebuia să am mare grijă. Dacă oleacă nu eram atent sau scoteam capul afară, acum nu mai eram. Erau doar morți. Peste tot. Mă gândeam că nu o să mai văd România niciodată. Am ajuns înapoi în țară, dar experiența războiului nu o să o pot uita niciodată. A fost foarte dureros.”, a spus suceveanul.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au publicat povestea bătrânului pe pagina de socializare.

Mulțumim, nea’ Vasile, că ai venit atâta drum să vezi spectacolul! Mulțumim pentru atunci și mulțumim pentru acum! Pentru noi, veteranii sunt cei mai importanți invitați!”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*