Vineri 14 Iunie 2024, Actualizat acum 165 zile 12:00 am

FOTO Ambasadorul Chinei în România a vizitat două mănăstiri din județul Suceava. Flutur vrea ca producătorii din județ să exporte produse bio în China

Excelența Sa Jiang Yu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România a răspuns pozitiv invitației Casei Româno-Chineză Suceava de a oficia o vizită de lucru în județul Suceava.

Prima întâlnire s-a desfășurat la sediul Palatului Administrativ, unde Excelența Sa și delegația formată din reprezentanți ai Ambasadei și ai Casei Româno-Chineze, au fost întâmpinați de Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava. După mesajul de salut, acesta a înmânat înalților oaspeți materiale de prezentare geografică, istorică, economică. S-a discutat punctual posibilitățile existente şi colaborări viitoare între Bucovina şi China pe diverse domenii de activitate. Administrația județeană este foarte deschisă şi interesată spre colaborare în vederea dezvoltării şi promovării regiunii Bucovina. Președintele Flutur a menționat că în agricultură se are în vedere ca producători din județul Suceava să exporte produse bio în China (produse alimentare din lapte și din fructe de pădure, miere de albine), iar în turism “pe modelul folosit de China pentru a promova Croația ca destinație turistică, județul Suceava va fi vizitat de delegație cu responsabili în turism, de la agenții de turism și din presă, urmând a se face și un film de promovare pentru atragerea turiștilor chinezi”.

Cea de-a doua întâlnire pe ordinea de zi a avut loc la sediul Primăriei, unde delegația a fost întâmpinată de către Ion Lungu, Primarul municipiului Suceava. Acesta a avut bunăvoința de a face a scurtă prezentare a orașului Suceava și i-a adus la cunostință doamnei Ambasador despre demersurile de înfrățire cu Municipiul YINCHUAN, capitala regiunii Ningxia din China. Au existat puncte comune de interes pe diferite domenii, cum ar fi cultural, turistic şi economic, dar mai ales oportunitățile de investiții ale orașului Suceava şi ale Zonei Metropolitane.

„A fost o întâlnire cordială care a pus, în mod real, bazele unei viitoare colaborări” a declarat Ion Lungu, Primarul municipiului Suceava.

Delegația oficială a Ambasadei Republicii Populare Chineze a continuat cu o vizită la Muzeul Bucovinei și la Cetatea de Scaun, unde au avut parte de un tur ghidat chiar de către domnul Emil Ursu, Directorul Muzeului Bucovina. Cu acest prilej au discutat şi despre colaborarea care a existat între Muzeu şi Departamentul Cultural din cadrul Ambasadei, dar mai ales despre o continuitate a proiectelor de impact cultural și de organizarea unor expoziții temporare.

Agenda de lucru a vizitei oficialului chinez în Suceava a prevăzut și o întâlnire cu Ovidiu Ilisei, președintele UGIR filiala Bucovina Suceava dar și cu diverși oameni de afaceri din județul Suceava și Botoșani, prilej de a discuta posibilități de investiții si atragere de fonduri din partea investitorilor chinezi.

Concluziile vizitei Excelenței Sale la Suceava sunt încurajatoare, doamna Ambasador exprimându-și speranța că în viitorul apropiat se vor stabili legături concrete, reciproc avantajoase, între mediul de afaceri chinez și cel român.

Vizita oficială a Excelenței Sale doamna Jiang Yu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România în județul Suceava s-a încheiat cu vizite la două importante monumente UNESCO, Mănăstirea Voroneț și Mănăstirea Gura Humorului în compania membrilor fondatori ai Casei Româno-Chineze Suceava, domnul Daniel Davidel, Președinte și domnișoara Alexandra Nichitean, Vicepreședinte.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*