Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Amenzi mărite în cazul şoferilor cu prinși cu telefonul în mână, fie că tastează ori filmează

Foto Playtech

După o tragedie cum este cea de la Tulcea, dar şi multe altele provocate de şoferi care transmiteau în direct în timp ce conduceau, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care măreşte amenzile pentru cei prinşi în fapt.

Sunt vizaţi şoferii care ţin telefonul în mână atunci când sunt la volan, indiferent că tastează, vorbesc, ori filmează. În plus, dacă în acelaşi timp încalcă şi alte reguli de circulaţie, rămân pe loc fără permis pentru 30 de zile.

Fenomenul live pe Facebook a marcat tara acum mai bine de un an, după accidentul oribil petrecut pe o autostradă din Ungaria, când nouă români au murit.

Şoferul transmitea în direct din microbuzul plin cu oameni întorşi de la muncă din străinătate. La fel a făcut un altul, cinci luni mai târziu, aproape de Timişoara. Neatent, şoferul a intrat într-un tractor, iar maşina a ricoşat într-un alt autoturism. Înăuntru erau şi doi copii mici. O fetiţă de nouă ani a murit pe loc, iar fratele ei de trei ani a fost grav rănit.

De astăzi înainte lucrurile ar trebui să se schimbe. Guvernul a votat ca toţi cei care ţin în mână telefonul sau orice alt dispozitiv la volan, vor fi sancţionaţi cu amendă de la 870 la 1.160 de lei. Până cum legea spunea că doar cei care sunt suprinși că vorbesc la telefon vor primi o sancţiune de 290 de lei, nu şi cei care butonează, filmează sau fac poze. Acum îi include pe toţi.

Sursa: Stirile Protv


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*