Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Valoarea contractului pentru Axa rutieră Iaşi-Suceava a suplimentată. Se așteaptă oferte

După ce nu s-a prezentat nicio firmă, valoarea contractului a fost consistent suplimentată: de la 73 la 103 milioane de euro.

Licitaţia pentru atribuirea contractului de lucrări pe porţiunea ieşeană a Axei rutiere strategice 1a fost reluată vineri. Valoarea estimată este cu peste 67 de milioane de lei mai mare decât la prima tentativă, respectiv 208,8 milioane faţă de 141,6 milioane de lei. Actualizarea devizului a fost aprobată la începutul acestei săptămâni de consilierii judeţeni, opoziţia reproşând conducerii CJ că banii alocaţi suplimentar din bugetul administraţiei judeţene sunt consecinţa guvernării PSD-ALDE.

Unele voci au susţinut că actualizarea costului general de la 73 la 103 milioane de euro putea să fie făcută fără a fi nevoie de parcurgerea unei proceduri la care nu s-a înscris niciun ofertant. O dovadă în acest sens o reprezintă licitaţiile reluate o dată sau chiar şi de două ori înainte ca aleşii judeţeni să aprobe recalcularea valorii estimate. Noul termen de depunere a ofertelor este 10 septembrie.

Ca şi data trecută, tronsonul de 92,2 km de pe teritoriul judeţului Iaşi a fost împărţit în trei loturi. După atribuirea contractului, câştigătorul sau câştigătorii licitaţiei vor avea la dispoziţie 24 de luni pentru finalizarea proiectului.

Tot săptămâna aceasta, CJ a atribuit contractul de servicii de consultanţă pentru managementul de execuţie a investiţiei. Din cele patru oferte depuse la licitaţia care a pornit de la valoarea de 1,26 milioane de lei, CJ a preferat-o pe cea a firmei ieşene Pro Consulting Expert, care a „pariat“ pe suma de 685.000 lei. De menţionat că procedura a durat zece luni.

În zilele următoare, cel mai probabil după 15 august, vor începe şi lucrările de reparaţii pe sectorul DJ 282 cuprins între Breazu şi Forăşti. Consiliul Judeţean Suceava, care se ocupă de cei 75 km din judeţul vecin, nu a lansat încă licitaţia. Şi aici, prima tentativă de a încredinţa lucrările a eşuat în lipsă de oferte. Pentru cei 75,5 km de drum modernizat, oferta CJ Suceava a fost de 118,6 milioane de lei. Acum însă, sucevenii vor mai pune din bugetul propriu încă aproximativ 50 de milioane.

Sursa: Ziarul de Iasi


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*