Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO Școală de vară pentru siguranța elevilor, la Școala gimnazială Drăgoiești

În această vară, pe perioada vacanţei, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității în parteneriat cu unități de învățământ și alți parteneri desfăşoară mai multe activităţi în vederea creşterii gradului de siguranţă a copiilor dar şi pentru responsabilizarea părinţilor cu privire la comportamentul şi atitudinea adoptată în legătură cu educaţia tinerilor.

În cadrul campaniei ,,Vacanţă în Siguranţă” sunt organizate activități interactive pentru copii, concursuri și școli de de vară cu tematică preventivă.

Analizând fenomenul delincvenţei juvenile pot fi identificaţi mai mulţi factori determinanţi sau favorizanţi printre care sporirea tentaţiilor şi diminuarea controlului social, monotonia şi degradarea cadrului de viaţă, probleme de familie, pierderea identităţii sau a reperelor morale, absenţa spiritului de solidaritate, efectul nociv al violenţei vehiculate de mijloacele de informare în masă.

Având în vedere faptul că pe perioada vacanţei de vară este mai dificil să se organizeze întâlniri şi activităţi cu elevii în mediul şcolar, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava împreună cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava au participat cu ateliere de lucru și acțiuni preventive la activitățile derulate pe parcursul lunii iulie 2019 la Școala Gimnazială Drăgoiești sub sloganul ,,Vacanța mea e un curcubeu”.

Școala de vară organizată sub acest slogan a fost coordonată de directorul unității de învățământ, doamna profesor Alina Mihaela Niga. Acțiunile au fost organizate cu participarea consilierului educativ – doamana profesor Nițan Iulia și a profesorilor voluntari: Mihaela Tomasi, Oltea Vasincu, Rozalia Pricop, Daniela Baltaru, Maria Bandol, Elena Doroftei și Daniela Năsăudeanu.

Peste 100 de copii ai școlii au participat la ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor. Au fost înmâmnate flyere şi afişe preventive şi au fost proiectate filme educative cu tematică preventivă.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat trei ateliere tematice pe linia siguranţei pe internet, siguranţei rutiere şi prevenirii victimizării minorilor şi abordării situaţiilor conflictuale şi de risc. Tinerii au fost implicaţi în jocuri de rol, în învăţare activă prin joc, fiind puse în scenă diverse situaţii cu participarea principalilor elemente specifice laturii judiciare : victimă, autor, martor, poliţist, avocat , procuror, judecător, etc. Fiecare din grupele de copii constituite au pus în scenă cazuri reale sesizate la nivelul IPJ Suceava în ultimele 48 de ore : furturi, înşelăciuni, accidente rutiere, agresiuni. După zile întregi de joc şi experienţe inedite toţi tinerii au ajuns la aceeaşi concluzie – respectarea legii îţi asigură un viitor !

Activităţile interactive au prezentat un interes deosebit pentru tineri şi au făcut ca informaţiile cu caracter preventiv orientate către grupul ţintă să fie mult mai uşor diseminate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*