Marti 25 Februarie 2020, Actualizat acum 55 zile 12:00 am

 

Preot trimis la pușcărie după un accident mortal produs la beție

Preotul de 37 de ani, din comuna Zvoriștea, care a produs accidentul mortal de la Mitocu Dragomirnei, a fost trimis după gratii. George Ionuț Apetrei a fost condamnat la doi ani și 11 luni de închisoare de Judecătoria Suceava. Decizia nu este însă definitivă.

Potrivit procurorilor,  la data de 13 noiembrie 2018, în jurul orelor 18:50, acesta se deplasa la volanul autoturismului marca Volkswagen, pe un drum comunal de pe raza localitatăţii Mitocu Dragomirnei, jud. Suceava, moment în care a acroşat două persoane de sex feminin, care se deplasau în aceeaşi direcţie de mers, pe partea dreaptă a drumului. În urma impactului, inculpatul nu a oprit la faţa locului, continuându-şi deplasarea.

like facebook, suceava, news, stiriCa urmare a leziunilor provocate în urma accidentului, una dintre victime a decedat în scurt timp, iar cealaltă a suferit multiple leziuni, care însă nu i-au pus în pericol viaţa.

Înculpatul a fost depistat de către organele de poliţie în locuinţa sa şi a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acestuia i s-au recoltat ulterior două probe de sânge, rezultând în final o valoare de 1,90 g/l alcool pur în sânge la prima probă şi de 1,75 g/l alcool pur în sânge, la cea de-a doua probă.

„La data de 14.11.2018, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spun procurorii.

Preotul, care a produs accidentul mortal de la Mitocul Dragomirnei, avea 1,90 g/l alcool pur în sânge


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*