Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Cum să vă îmbrăcăți la o nuntă – ghid vestimentar

Atunci când suntem invitați la un eveniment de tip nuntă tradiția spune că trebuie să fim eleganți însă niciodată să nu punem în umbră frumusețea cuplului, respectiv a mirelui și a miresei. Ar putea fi un cod al bunelor maniere faptul că o femeie nu se va îmbrăca în alb, concurând așadar cu personajul principal al unei nunți, mireasa.

Există desigur tot felul de îndrumări, sfaturi, despre ce presupune alegerea unei ținute potrivite pentru un astfel de context. Știm la fel de bine că totul ține de gusturi, de complexe, de aspect fizic, buget, printre altele. Doar că dincolo de aceste diferențe există și un ghid al bunului gust și al trendurilor. 

DyFashion, magazin online specializat pe nișa de rochii găzduiește sute de modele de la branduri diverse. Se remarcă prin atenția cu care  își completează săptămânal colecțiile, astfel încât poate fi considerat sursă de inspirație. Cu lejeritate se poate spune că aici este universul rochiilor și un rai al celor care iubesc astfel de ținute. Croiurile dintre cele mai diverse, culorile pe măsură, diversitatea din toate punctele de vedere sunt repere de apreciat pentru că publicul feminin este atât de încercat de astfel de alegeri – nu degeaba se spune că femeile se îmbracă parțial astfel încât să se măgulească pe ele, dar mai mult să le impresioneze pe celelalte.

Rochii pe categorii

Pentru cele care încă se întreabă ce ar fi potrivit să poarte la un eveniment de tip nuntă, există categorii speciale de rochii – de vară, de seară, de zi, de nuntă, de botez etc. Eleganţa este atât de divers interpretată.

În ceea ce privește categoria celor de nuntă un lucru este cert – este de evitat albul. Dar există atât de mare diversitate – verdele, negrul, o alegere clasică de altfel, nuanţe de roz pal sau galben.

Volane, flori, broderie

Orice rochie se distinge prin croi, modul în care pune în valoare purtătoarea, prin culoare și mai ales prin detaliile înșiruite. Sunt preferate materialele elegante, prețioase, notele de strălucire și orice artificiu de design ce va scoate din anonimat o rochie.

LaDonna în colecția DyFashion vine cu un mix de detalii –croi mulat, volane la umeri și transparență, cu print generos de flori pe fustă roz. Nici pliurile nu sunt mai prejos, astfel că o rochie din mătase, roz prăfuit, este propunerea de la Ginette. De asemenea, rămâne un trend de actualitate și broderia neagră, cum este ea pusă în valoare în designul rochiei Diane.

Pentru gusturi mai îndrăznețe paietele rămân o opțiune și acestea pot fi dispuse pe toată suprafața rochiei. Fie o rochie petrecută, cu mâneci scurte, fie una cu umeri bufanți, contează ce tip de siluetă este vorba – nu sunt neapărat preferate cele lungi în varianta paietate, pentru că ar fi prea mult, o ținută prea încărcată.

Rochii lungi

Pentru a aminti și acest gen de rochie, într-o perioadă a fost chiar emblemă a eleganței. Se considera că orice ar putea o femeie, lungimea rochiei nu este discutabilă și se acceptă doar ceva lung. În timp însă, astfel de reguli s-au mai ajustat, la ora actuală rochiile lungi fiind adesea asociate cu un stil mai sobru și preferate de cele care doresc o imagine impunătoare, poate că cea mai potrivită variantă și conform vârstei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*