Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Polițiștii locali din Suceava, dotați cu „body cam”-uri

Poliţiştii locali din municipiul Suceava au fost dotaţi cu „body cam”-uri, dispozitive montate pe uniformă care înregistrează audio-video intervenţiile sau discuţiile cu cetăţenii, 20 de echipamente fiind deja operaţionale.

Dispozitivele permit înregistrarea dialogurilor dintre poliţiştii locali şi cetăţeni, fiind ataşate de uniforme. Cetățenii vor fi informaţi că urmează să fie înregistraţi atât audio, cât şi video.

Toate aceste înregistrări vor avea un dublu rol, vor fi mijloace eficiente de descurajare a săvârşirii unor fapte ilegale, ca urmare a conştientizării faptului că intervenţiile și acțiunile poliţiştilor sunt înregistrate și de asemenea vor fi mijloace de protecţie împotriva faptelor de ultraj și a acuzaţiilor îndreptate împotriva poliţiştilor cu privire la modul de exercitare a atribuţiilor de serviciu, precum și de protecţie a pesoanelor ce fac obiectul intervenţiilor și acţiunilor acestora, susțin reprezentanții Poliției Locale.

Modul de utilizare a body-camerelor și valorificarea inregistarilor audio-video sunt stabilite printr-o procedură operațională la nivelul Poliției Locale Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*