Vineri 07 August 2020, Actualizat acum 219 zile 12:00 am

 

Flutur, după vizita la Cernăuți: Am convenit sa organizăm la Suceava, în luna septembrie, un forum economic la care să invităm și partenerii noștri din Germania, Regiunea Schwaben, Bavaria

Vineri, 12 iulie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, la invitația președintelui Consiliului Regional Cernăuți Ioan Muntean, la mai multe evenimente în Regiunea Cernăuți.

La sediul Consiliului Regional Cernăuți am participat la un eveniment deosebit de consistent, un forum economic al oamenilor de afaceri din domeniul economic și din turism. Aici s-a discutat despre oportunitățile de colaborare între Regiunea Cernăuți și Județul Suceava. Am convenit sa organizăm la Suceava, în luna septembrie, un forum economic la care să invităm și partenerii noștri din Germania, Regiunea Schwaben, Bavaria. Am discutat despre branduri regionale, accesul forței de muncă și despre deschiderea noilor puncte de trecere a frontierei. Sunt o serie de aspecte și probleme care țin de administrațiile județene și regionale dar sunt și unele care sunt de competența guvernelor. Tot astăzi am participat la deschiderea celei de a XV-a ediții a Festivalului-concurs de muzică populară românească „In Gradina cu flori multe” . Am văzut părinți și copii inimoși care păstrează românismul, obiceiurile și tradițiile cu o îndârjire demnă de toată lauda. In programul zilei de astăzi am avut și o întâlnire cu noul rector al Universității „Iurii Fedkovici” domnul Roman Petryshyn cu care am discutat mai multe aspecte privind posibilitățile de colaborare transfrontalieră cu implicarea universităților alături de administrațiile locale în dezvoltarea regiunilor. La Oprișeni am participat la deschiderea unui modern ambulatoriu de medicină de familie, dotat la standarde europene. Am convenit cu domnul Președinte Muntean ca la următoarea întâlnire, care va avea loc la Suceava în perioada 5-9 august cu ocazia Turneului „Patru regiuni pentru Europa”, unde vor fi prezenți și partenerii noștri din Schwabwen și Mayenne, să abordăm posibilitatea lansării unor noi proiecte comune. Socotesc faptul că este loc de colaborare și mai puternică în domeniul economic. Oamenii de afaceri din Județul Suceava și Regiunea Cernăuți pot dezvolta punți noi, parteneriate, asocieri, din care ar avea de câștigat ambele părți”, spune Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*