Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Fostul inspector şef antifraudă Suceava, Ionuț Vartic, achitat într-un dosar de corupție

Ionut Vartic

Fostul inspector șef antifraudă Suceava, Ionuț Daniel Vartic, a fost achitat de Curtea de Apel Suceava în dosarul în care era anchetat pentru abuz în serviciu. Totodată, au fost achitați și afaceristul Corneliu Ciuchea, Angela Brânduș și Mihai Gogu pentru  instigare la abuz în serviciu, abuz în serviciu și sustragere sau distrugere de înscrisuri și neglijență în serviciu. Decizia este definitivă.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 1-6 martie 2014, Ionuț Daniel Vartic, determinat, cu intenție, de către Corneliu Ciuchea, să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, i-a cerut subordonatei sale Angela Brânduș să nu dispună măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat într-un club din Botoșani.

like-facebookAstfel, Angela Brânduș a distrus, cu intenție, o notă explicativă și a falsificat procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, cu prilejul întocmirii acestuia, prin omisiunea de a insera toate cele patru contravenții existente.

Acest document a fost semnat și de Mihai Gogu, fără a lua cunoștință de conținutul acestuia și fără a face verificările necesare în condițiile legii.
Aceste acțiuni au avut ca urmare neaplicarea unor amenzi în cuantum de cel puțin 58.000 lei (ca urmare a existenței a patru contravenții), la care se adăuga măsura complementară a suspendării activității societății pe o perioadă de 3 luni și confiscarea unei sume de 35 lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*