Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

FOTO Cumplit! Un bărbat de 40 de ani a murit strivit de un mal de pământ

Un bărbat de 40 de ani a murit strivit de un mal de pământ, vineri. Este vorba despre cel de-al treilea muncitor care a rămas captiv sub pământ după ce un mal s-a surpat, la Calafindești.

In jurul orei 22:45, pompierii au reușit să scoată bărbatul de sub pământ după o misiune extrem de dificilă de cinci ore.

Misiunea a fost extrem de dificila, din cauza malului de pamant instabil, mocirlos, cu o adancime de aproximativ 5 metri, care se surpa in permanenta din cauza infiltratiilor apei, punand in pericol chiar si viata salvatorilor. Dupa eforturi sustinute, trupul victimei a fost recuperat si predat echipajului SMURD, care efectueaza manevre de resuscitare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, bărbatul în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost declarat decedat de medicul prezent la fata locului, la ora 23:45.

Vă reamintim că trei muncitori au fost prinși sub un mal de pământ, vineri după-amiază, pe raza localității Calafindești. Aceștia lucrau la săpat pentru canalizare în localitate. Doi dintre muncitori au fost scoși de pompieri. Aceștia sunt răniți, dar leziunile nu le pun viețile în pericol.

Cei trei, angajați ai unei societăți din Dumbrăveni, executatu lucrări de înființare a rețelei de alimentare cu apă potabilă și canalizare pe raza localității Calafindești. În timp ce se executau lucrări Dumitru-Cătălin B., de 40 ani, din comuna Hânțești și Marius R., de 36 ani, angajați ai societății se aflau în șanțul săpat de un buld-excavator pentru a scoate pământ, moment în care s-a surpat un mal prinzându-l pe primul până la nivelul abdomenului, iar  pe Marius l-a lovit și a căzut pe spate. Astfel că Marius împreună cu un alt angajat Ștefan Bogdan P., de 20 ani, din comuna Siminicea, ginerele victimei, au intervenit ca să-l scoată pe Cătălin, dar  s-a surpat un alt mal acoperindu-l pe Cătălin victima, iar pe Bogdan, malul de pământ l-a prins până la nivelul bazinului.

Marius și Bogdan au primit îngrijiri medicale, dar Dumitru Cătălin B. nu a mai putut fi salvat. El a fost scos de pompieri, i s-au aplicat manevrele de resuscitare, dar a murit.

Polițiștii fac cercetări pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*