Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Sărbătoarea marelui voievod Ștefan cel Mare și Sfânt marcată printr-un pelerinaj la Sf. Mănăstire Putna

Miercuri, 26 iunie 2019, Consiliul Județean Suceava, reprezentat de vicepreședintele Marin-Gheorghe Niță, cu sprijinul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Suceava (CNIPT) continuă seria de pelerinaje la Putna, dedicate sărbătorii domnitorului moldav și premergătoare celebrării hramului Sfintei Mănăstiri Putna, Adormirea Maicii Domnului.

Încă de la începuturi, aceste două proiecte marca Consiliul Județean Suceava au avut un real succes, anual închinându-se la moaștele sfântului voievod, mii de pelerini din țară și din străinătate.
Dacă în anii anteriori startul era dat de pelerinajul motocicliștilor și al bicicliștilor, în 2019, Ștefan cel Mare va fi lăudat în cântări de copiii de la Așezământul Sf. Ierarh Leontie din Rădăuți. În număr de 35, aceștia vor parcurge drumul spre locul de veci al lui Ștefan cel Mare pe cărări de munte, urmând traseul Sucevița-Putna.

Copiii vor fi însoțiți de membrii echipei Salvamont Suceava și ai CNIPT Suceava, cei din urmă asigurând ghidajul grupului de mici pelerini, cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani.

Acțiunea face parte din proiectul Pelerin în Bucovina ce se desfășoară în perioada 15 iunie-15 august și este premergătoare Festivalului Ștefanian, care va culmina cu prăznuirea marelui voievod în data de 2 iulie.
La final, copiii vor primi din partea Consiliului Județean Suceava tricouri inscripționate cu logo-ul proiectului și li se vor înmâna certificate de pelerin.

Pentru cei care vor să se alăture acțiunii, sunt așteptați în data de 26 iunie, la ora 9:00 în parcarea mănăstirii Sucevița.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Chef Scărlătescu va găti mâncăruri medievale la Muzeul Satului Bucovinean | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*