Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Razie de amploare a polițiștilor suceveni cu prilejul „Zilelor Sucevei”

Peste 30 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava au participat la o razie de amplore în seara precedentă, acțiune având ca scop creșterea gradului de siguranță publică în contextul derulării evenimentului ,,Zilele Sucevei”.

În cadrul raziei organizate la nivelul Poliției Municipiului Suceava s-a urmărit creșterea gradului de siguranță rutieră, prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale, acțiunile desfășurându-se în data de 22/23.06.2019, între orele 20.00 – 04.00, pe raza de competență a subunității, în principalele zone cu risc.

La razie au participat 32 de polițiști, 8 polițiști rutieri, 20 de ordine publică și 4 din structurile judiciare.
Au fost folosite 16 autospeciale de poliție și au fost aplicate 97 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 39.285 lei.
Au fost reținute 10 permise de conducere, din care 4 pentru alcool, 3 pentru viteză, 2 pentru depășiri neregulamentare și 1 alte abateri.
Au fost retrase 11 certificate de înmatriculare din care 5 pentru lipsă ITP, 3 pentru lipsă RCA și 3 pentru alte abateri.
Au fost constatate în flagrant 8 infracțiuni.
La data de 22.06.2019, orele 22:10, a fost identificat și oprit pentru control un autoturism care se deplasa din direcţia satului Poieni, com. Udești spre loc. Chilișeni, jud. Suceava, pe DJ208A, la volanul căruia se afla un tânăr de 26 ani, din satul Chilișeni, com. Udești. Procedându-se la verificarea conducâtorului auto în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, prev. de art. 335 alin. (1) Codul penal.

În data de 22.06.2019, orele 22:30, la intersecția dintre DJ 178A cu DJ 178D, localitatea Soloneț, com. Todirești, jud. Suceava, a fost identificat și oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani din com. Comănești, sat Humoreni, jud. Suceava, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 din Codul penal.

La data de 22.06.2019, orele 2320, pe DC67 din localitatea Poieni, comuna Udeşti, judeţul Suceava, a fost identificat și oprit în trafic autoturismul condus de către un bărbat de 51 ani din comuna Udeşti, satul Poieni, judeţul Suceava. În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că cel în cauză avea o concentraţie alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p. i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. de art. 336 alin. (1) din Codul penal.

La data de 22.06.2019, ora 23:45, pe DC 72, de pe raza localității Ștroiești, jud. Suceava, a fost identificat și oprit în trafic autoturismul condus de un tânăr de 19 ani, din com. Stroiești, jud. Suceava. Conducătorul auto a prezentat documentele autoturismului, relatând faptul că nu deține permis de conducere, întrucat acesta îl are suspendat din luna mai a anului 2019 și nici nu are asupra sa cartea de identitate.
S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române cu privire la conducătorul auto, rezultând faptul că acesta figurează ca având permisul de conducere reținut.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prevăzute şi pedepsite de art. 335 alin. (2) din Cod penal și va fi soluționat procedural de lucrătorii Secției nr. 9 Poliție Rurală Șcheia.

La data de 23.06.2019, orele 00:30, a fost identificat autovehiculul, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin. În urma efectuării semnalelor regulamentare de oprire luminoase și sonore, conducătorul auto nu s-a conformat, drept pentru care s-a procedat la urmărirea și blocarea în trafic vehiculului sus-menționat.
La volanul autovehiculului a fost identificat un bărabt de 36 ani din com. Pătrăuți jud. Suceava și întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,12 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, unde, în prezența personalului medical, a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, s-a procedat la verificarea în baza de date națională a poliției, ocazie cu care s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „coducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 din Codul penal, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” faptă prev. şi ped. de art. 337 din Codul penal.
În urma administrării probatoriului în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier au dispus față de suspect măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

La data de 23.06.2019, orele 03:24, pe str. Grigore Alexandru Ghica, din mun. Suceava, jud. Suceava, a fost identificat în trafic și oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 23 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,49 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. de art. 336 alin. 1 C.P.

La data de 23.06.2019, ora 04:18, pe Calea Obcinilor din mun. Suceava, a fost identificat în trafic un autoturism față de care s-a efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat la semnalul echipajului de poliție rutieră.
Întrucât conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, s-a procedat la urmărirea acestuia pe bld. 1Mai unde a circulat cu viteza de 98 km/h, a virat stâga pe str. Universității, unde a circulat cu viteza de 109 km/h, de pe str, Universității, a virat dreapta pe bld. George Enescu, unde a circulat cu viteza de 86 km/h, după care a oprit pe partea dreaptă a părții carosabile, înainte de semaforul instalat la trecerea pentru pietoni din zona Catedralei, unde persoana depistată la volanul auto urmărit a fost imobilizată și încătușată.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 26 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, pentru prelevarea a două mostre biologice de sânge la interval de o oră.
În cauză a fost întocmit un dosarul penal pentru comiterea infracţiunii de „conducere sub influența alcoolului” faptă prev. și ped. de art. 336 alin (1) din Codul Penal.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*