Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

FOTO Ziua Adopției marcată la sediul DGASPC Suceava de zeci de părinți și copii adoptați

În data de 4 iunie 2019, la DGASPC Suceava, 27 de părinți și 30 de copii adoptați cu participat la ”ZIUA ADOPȚIEI” organizată la sediul DGADPC Suceava- eveniment dedicat familiilor adoptive, care a avut ca scop celebrarea creșterii copiilor în inima și casa unei familii prin adopție, împărtășirea bucuriei experienței adopției și promovarea unei imagini pozitive a adopției naționale.

Inițiativa de a marca la Suceava, Ziua Națională pentru Adopție, s-a născut în anul 2014 și este menită să celebreze familiile care au dorit să ofere o șansă unor copii care nu au avut parte de iubire parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică și spirituală.

În cadrul evenimentului, copiii, împreună cu părinții, s-au întrecut în a-și colora visele în cadrul unui concurs de desene cu tema ”Colorează-ți visele”. Fiecare copil o temă de vacanță și a primit un desen conform alegerii făcute, pe care l-a colorat cât mai frumos, așa cum și-a dorit.
Părinții adoptivi împreună cu specialiști din cadrul Biroului de Adopții și post-adopții, au purtat discuții cu privire la împlinirea de a fi părinte, iar familiile care vor dori să mai adopte încă un copil, au fost încurajate, pe această cale, să consulte profilul copiilor greu adoptabili.

La final copiilor li s-au înmânat diplome de către directorul executiv adjunct al Direcței, Margareta Isăilă împreună cu șefa Biroului Adopții-Gabriela Prundel ( diplome efectuate cu sprijinul Fundației ”Te Aud România”) au primit cărți donate de către Asociația ”Zâmbete în Bucovina” iar cu sprijinul Asociației Multicare, au primit și câte o felie de tort.
La final, s-a realizat un afiș cu visele colorate de către copii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*