Joi 06 Mai 2021, Actualizat 12:00 am

 

Un sucevean care a încercat să mituiască doi polițiști, trimis după gratii. Individul este poreclit „N-am benzină”

Un bărbat a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la data de 22 mai, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare pentru comiterea de infracțiuni rutiere și pentru că a încercat să mituiască doi polițiști.

Este vorba despre Grigore Nemciuc, bărbatul poreclit „N-am benzină”.

Potrivit anchetatorilor, la data de 24 mai 2017, bărbatul de deplasa cu un autoturism Dacia, pe un drum județean din direcția localității Frumosu spre Vama, iar la un moment dat a fost oprit de un echipaj de poliție.

Oamenii legii au constatat că Nemciuc Grigore este posesor de permis de conducere, dar dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice era suspendat ca urmare a săvârşirii în cursul anului 2016 a unei infracţiuni rutiere, constând în refuzul sau sustragerea de prelevare de probe biologice de către conducătorul unui autovehicul, infracțiunea aflându-se în cercetare la Poliția Câmpulung Moldovenesc.

Bărbatul a fost dus la audieri la secția de poliție, iar în autospeciala de poliție a promis agenţilor de poliţie care îl însoţeau pentru cercetări, că le va remite o sumă de bani – respectiv 100 euro pentru fiecare, pentru ca lucrătorii de poliţie să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu-i întocmească dosar penal, precum şi să nu ia vreo altă măsură legală, întrucât fusese depistat şi oprit în trafic de aceştia cu câteva momente înainte, conducând un autoturism marca DACIA pe DJ 176, în comuna Vama, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat, permisul fiind reţinut.

Demersurile sale au continuat şi în incinta secţiei de Poliţie Rurală Vama, acesta reiterând verbal, către cei doi lucrători de poliţie, promisiunea remiterii sumelor de bani respective, precizând că are nevoie de doar câteva ore pentru a merge acasă şi a face rost de aceşti bani, neavându-i la el.

Lucrătorii de poliție nu au acceptat promisiunea acestuia și și-au îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, întocmindu-i dosar penal.

Individul fost identificat de polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama pe raza comunei Frumosu, iar la nivelul Poliției  Câmpulung Moldovenesc s-a constituit o escortă care l-a depus la Penitenciarul Botoșani.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*