Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Ștrandul de la Ițcani va fi gata în doi ani și jumătate

Ștrandul de la Ițcani ar urma să fie finalizat în doi ani și jumătate. Primăria municipiului Suceava a demarat procedurile de lansare a licitaţiei pentru intervenţiile de reamenajare a ştrandului Iţcani.

„Am fost condiţionaţi de obţinerea vizelor de la toate instituţiile. La fel, a fost o problemă de acces la proprietăţi, de blocaj, dar am reuşit să clarificăm lucrurile, în aşa fel încât, acum, putem scoate la licitaţiei lucrările”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Valoarea investiției este de  de 11,99 de milioane de lei. Se va amenaja un bazin principal cu suprafaţa de 1.250 de metri pătraţi; un bazin cu apă sărată, de 250 de metri pătraţi, un bazin pentru copii, de 420 de metri pătraţi; o terasă pentru alimentaţie publică, vestiare şi grupuri sanitare.

Totodată, va fi construit un spaţiu de joacă pentru copii; două platforme pentru plajă, cu un total de 1.120 de metri pătraţi; o platformă de plajă deck, de 700 de metri pătraţi; un spaţiu verde pentru relaxare; un pavilion de control acces şi un pavilion administrativ.

Termenul de realizare a investiţiei este de 24 de luni, la care se adaugă două luni pentru întocmirea proiectului.

„Ne-am fi dorit să fie terminate mai repede, însă acolo totul va fi reluat de la zero, astfel încât, practic, vom face un ştrand nou”, a adăugat Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*