Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Bărbat pus sub control judiciar după ce a condus o mașină băut și fără permis de conducere

Un bărbat de 36 de ani a fost reținut și apoi pus sub control judiciar după ce a condus băut și fără permis de conducere un autoturism.

La 08.05.2019, ora 01.20, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Pinului din localitate, autoturismul condus de un localnic de 36 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere, autoturismul fiindu-i încredințat spre a fi condus pe drumurile publice de un bărbat de 27 de ani din aceeași localitate, pasager în autoturism.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 36 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, iar bărbatul de 27 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere sau se află sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

Conducătorul auto a fost reținut și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, după care față de acesta s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*