Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Incendiu la o societate de prelucrare a lemnului din Dorna Arini

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit, sâmbătă, cu două autospeciale de stingere, două motopompe și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o societate comercială cu profil de prelucrare a lemnului, din comuna Dorna Arini.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau în zona de debitare a materialului lemnos, precum și la vegetația uscată din apropiere, existând pericolul de propagare a incendiului la un magazin alimentar și la un autovehicul, aflate în imediata vecinătate.
Incendiul a fost lichidat la ora 18:58.

Au ars hala de debitare, construită din lemn, pe o suprafață de 300 mp, și vegetația uscată din zonă, pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp. Au mai ars circa 5 mc de cherestea, 6 mc de lemn pentru debitare și 2 mc de rumeguș. S-au degradat mai multe utilaje și instalații specifice de prelucrare a lemnului, un compresor, instalația electrică și o laterală a autovehiculului (un autotractor) din apropiere.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat magazinul alimentar, un ansamblu autotractor cu remorcă, circa 2 mc cherestea și două mașini de ascuțit pânze banzic (fierăstrău panglică).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*