Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

FOTO Cele cinci autobuze electrice au ajuns la Suceava

Suceava intră în categoria “orașelor verzi” și din punct de vedere al transportului public. Cele 5 autobuze electrice de capacitate mică, care vor contribui la îmbunătățirea calității sistemului de transport public, au ajuns la Suceava.

„Prin achiziționarea acestor mijloace de transport public performante urmărim sa oferim sucevenilor o alternativă modernă, eficientă și calitativă la transportul convențional, cu mașina personală. Autobuzele au fost achiziționate prin fonduri elvețiene, valoarea lor fiind de 4,7 milioane lei ( fără tva). În acest moment, suntem singurul municipiu din țară care dispune de 28 de puncte de încărcare pentru autovehicule electrice realizate de administrație ! Mai mult, avem deja autoturisme, biciclete și autoutilitare electrice, precum și tot sistemul de iluminat public cu led, toate achiziționate prin fonduri nerambursabile elvețiene”, susține viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Totodată, proiectul pentru cele 40 de autobuze electrice de capacitate mare a fost depus și reprezentanții Primăriei Suceava așteaptă confirmarea celor de la Agenția de Dezvoltare cu privire la termenul de achiziție.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*