Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Cum funcționează o înșelăciune elaborată, cu autoturisme de lux la mâna a doua. „Clienții” din România, racolați prin intermediul site-urilor de anunțuri auto

O înșelăciune cu autoturisme de lux la mâna a doua, derulată pe teritoriul mai multor țări din Europa de Est, face victime printre cumpărători, de ani buni, fără ca autoritățile naționale sau transfrontaliere să o poată stopa.

Este vorba despre o schemă destul de elaborată, dar mereu aceeași de cel puțin patru ani, semn că funcționează în continuare. Infractorii au drept ținte cumpărătorii potențiali de mașini cu prețuri cuprinse între 10.000 – 20.000 de euro, care în final rămân fără bani, și evident că și fără mașină. G4Media.ro a intrat în legătură cu aceștia, sub pretextul intenției de a cumpăra un autoturism.

Mașini momeală. Totul începe cu un anunț postat pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de anunțuri auto românești (în cazul nostru). Mașinile „momeală” nu sunt neapărat chilipiruri, dar sunt în stare bună și în general au foarte multe dotări, ceea ce atrage atenția.

La numărul de telefon indicat nu răspunde însă nimeni. La un mesaj transmis, vine și răspunsul, de pe un număr scurt, 1745: „Bună ziua, nu sunt în țară, dacă vă mai interesează Audi A5 2.0tdi din 2015, scrieți un  email la puscasmihai4@gmail.com și vă ofer detalii despre mașină”.

Citeşte continuarea pe g4media.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*