Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Fostul europarlamentar sucevean Petru Luhan, trimis în judecată de DNA. Vezi pentru ce!

Fostul europarlamentar sucevean Petru Luhan a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Concret, în perioada 17 martie 2010 – 06 martie 2012, Luhan, în calitate de membru al Parlamentului european, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

La cererile respective, acesta a atașat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitanțe, bonuri de combustibil) având același caracter ilicit, prin care s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion, s-au atestat deplasări cu autoturismul între localitatea de domiciliu a inculpatului și locul de muncă, în principiu orașele Strasbourg sau Bruxelles, deplasări care, în realitate, erau efectuate cu avionul.

Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Luhan Petru Constantin a obținut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*