Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

18 suceveni au beneficiat de formularul E 112 pentru a se trata în străinătate

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a eliberat, anul trecut, 18 formulare S2 (E112), prin care pacienţii au efectuat tratament în străinătate. Aceștia au ales clinici din Italia, Austria şi Germania, iar costurile au depășit 75.000 de euro. Aceștia sufereau de afecţiuni pediatrice, ortopedice, dermatologice şi oncologice.

Persoanele asigurate în România pot beneficia de servicii medicale care devin necesare pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene, în conformitate cu legislaţia statului respectiv, pe baza cardului european de asigurări sociale de sănătate eliberat gratuit de CAS Suceava.

Persoanele asigurate pot beneficia de tratament în statele membre ale Uniunii Europene şi prin intermediul formularului european S2 (E112). Formularul este eliberat de Casa de Asigurări de Sănătate, în condiţiile în care tratamentul respectiv se regăseşte printre serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază, neputându-se acorda în intervalul de timp necesar, în mod normal, pentru obţinerea tratamentului respectiv în România.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*