Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

FOTO Ziua Jandarmeriei marcată în cadrul unui simpozion la Suceava

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni au marcat Ziua Jandarmeriei Române și cei 169 de ani de la înființarea acesteia în cadrul unui simpozion organizat la Muzeul de Istorie.

La eveniment au participat prefectul județului Suceava Mirela Elena Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, vicepreședintele Consiliului Județean Gheorghe Niță, primarul Ion Lungu, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi, col. Mihai Lungu, comandantul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, col Ionel Postelnicu, șefii instituțiilor din structura Ministerului de Interne, cadre militare.

Col. Ionel Postelnicu a dat citire mesajului transmis de Imputernicit Inspector General al Jandarmeriei Române, general Ionuț Cătălin Sindile, iar prefectul Mirela Elena Adomnicăi a prezentat mesajul ministrului de Interne, Carmen Dan.

Cu acest prilej festiv, au fost înaintați în grad, înaintea expirării stagiului minim, ofițeri și subofițeri de la Inspectoratul de Jandarmi și de la Școala militară fălticeneană.

Col. dr. Ilie Nuțu de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi a susținut o “pledoarie” despre istoria Jandarmeriei Române, iar la final corul “Glasul Bucovinei” al acestei școli, condus de preotul militar Iconom Stavrofor Simion Cătălin, a intonat Imnul Național.

Simpozionul a fost completat de expoziția “Pagini din Istoria Militară a României”, care a cuprins ordine și medalii din perioada 1877-1945, precum și obiecte descoperite, în județul Suceava, în locurile în care s-au desfășurat luptele din cele 2 războaie mondiale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*