Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Când va fi finalizat noul terminal de pasageri de la Aeroportul Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că firma care a câștigat licitația pentru extinderea terminalului de pasageri de la Aeroportul Suceava a anunțat că intenționează ca până în luna noiembrie să finalizeze ridicarea clădirii.

Liderul administrației județene a spus că a discutat cu firma care execută lucrările și că urmează ca în aceste zile să fie obținută viza pentru proiectul tehnic, iar apoi să fie începute lucrările.

El a recunoscut că lucrările de extindere a terminalului Aeroportului Suceava ar putea crea disconfort pasagerilor, dar că este nevoie de aceste lucrări pentru creșterea calității serviciilor aerportuare.

Contractul de proiectare și execuție a noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Suceava, care va permite creșterea la circa 560.000 de pasageri procesați anual pe acest aeroport cu maxim 340 de pasageri pe oră, a fost semnat anul trecut.

Actualul terminal va fi extins în partea de est va procesa cursele interne și va procesa 86 de pasageri pe oră  Totodată, pentru terminalul de sosiri curse externe, respectiv sala de recuperare bagaje, pe terenul adiacent clădirii, pe latura de nord a acesteia, se va realiza un drum de legătură între platforma de îmbarcare-debarcare aeronave și clădirea proiectată pentru a permite transportul bagajelor de la aeronave către sala de recuperare bagaje de cală.

Șeful CJ dă asigurări că existența terminalului va elimina riscurile de încălcare a condițiilor de securitate generate de existența unui flux comun, extern-intern la sosiri și se va elimina disconfortul actual generat pasagerilor atât la plecări, cât și la sosiri.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*