Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Tăieri ilegale de arbori la Dorna Arini. Ocolul Silvic Vatra Dornei a sesizat Poliția

Mai multe cioate provenite din tăieri ilegale de arbori au fost găsite de reprezentanții Ocolului Silvic Vatra Dornei, care au anunțat Poliția.

La 27.03.2019, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de Ocolul Silvic Vatra Dornei despre faptul că, la 23.03.2019, în urma unei acțiuni de patrulare pe linie de pază a pădurii efectuată de lucrătorii silvici, au fost depistate 21 de cioate provenite din tăieri ilegale de arbori.
Polițiștii deplasați la fața locului, respectiv pe raza comunei Dorna Arini, în locul denumit „Vulturul”, fondul forestier fiind de stat, au identificat cele 21 de cioate provenite din tăieri ilegale de arbori.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autorul faptei a fost identificat ca fiind un localnic de 40 de ani.

Conform calculului valorii pagubei produse prin tăierea ilegală a arborilor efectuat de specialiștii silvici, a rezultat un volum de 1,575 m.c., în valoare 675 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăierea fără drept de arbori” și „furt de arbori” ce va fi soluționat procedural.

La 27.03.2019, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de Ocolul Silvic Vatra Dornei despre faptul că, la 23.03.2019, în urma unei acțiuni de patrulare pe linie de pază a pădurii efectuată de lucrătorii silvici, au fost depistate 9 cioate provenite din tăieri ilegale de arbori.
Polițiștii deplasați la fața locului, respectiv pe raza comunei Dorna Arini, în locul denumit „Vulturul”, fondul forestier fiind de stat, au identificat cele 9 cioate provenite din tăieri ilegale de arbori precum și cantitatea de 3,497 m.c. material lemnos provenită de la doi arbori doborâți, în valoare de 573 lei, ce a fost confiscată și predată în custodie personalului silvic.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autorul faptei a fost identificat ca fiind un localnic de 52 de ani.
Conform calculului valorii pagubei produse prin tăierea ilegală a celor 9 arbori efectuat de specialiștii silvici, a rezultat un volum de 5,301 m.c., în valoare 2.225 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăierea fără drept de arbori” și „furt de arbori” ce va fi soluționat procedural.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*