Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Regulamentul privind locurile de parcare din Suceava va fi modificat. Cât vor plăti șoferii de luna viitoare

Regulamentul privind locurile de parcare din municipiul Suceava va fi modificat, potrivit unui proiect de hotărâre care se va afla pe masa consilierilor locali în ședința ordinară de joi, 28 martie.

Potrivit acestuia, la parcările cu sistem de autotaxare, plata va fi de 2 lei/ oră pentru parcările supraterane și un leu/ oră pentru parcările subterane.

Pentru un abonament trimestrial sucevenii vor scoate din buzunar 100 lei, de luni până vineri în intervalul orar 16.00 – 8.00, sâmbăta și duminica integral, pentru un abonament semestrial  -180 lei, de luni până vineri în intervalul orar 16.00 – 8.00, sâmbăta și duminica integral; iar pentru un abonament anual –  350 lei, de luni până vineri în intervalul orar 16.00 – 8.00, sâmbăta și duminica integral.

„Reglementarea funcționării sistemului de parcare cu plată cu autotaxare are drept scop principiul determinării posesorilor de autovehicule de a se limita la staționări cât mai scurte ca timp, asigurând în acest fel posbilitatea și altor utilizatori de a folosi locurile de parcare”, se menționează în expunerea de motive.

Parcările cu plată din municipiul Suceava sunt: Piața Centrală, Centrul Comercial Bucovina, Hotel Bucovina, Strada Ștefan cel Mare – zona cuprinsă între Banca Națională a României – sucursala Suceava și Parcul Central, Strada Nicolae Bălcescu, Strada Vasile Alecsandri – vis-a-vis de Colegiul Național Ștefan cel Mare, zona Bazar – Policlinica Bethesda, parcările subterane din zona centrală a municipiului, parcarea de pe Bulevardul 1 Mai, vis-a-vis de IPJ, parcarea de pe Bulevardul George Enescu bloc T 90 (Dorna).

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*