Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO Focuri de armă la Falcău și Brodina! Două mașini de teren, cu țigări de contrabandă, abandonate de contrabandiști

Două mașini de teren, în care se aflau țigări de contrabandă, au fost abandonate de contrabandiști pentru a scăpa de polițiștii de frontieră.

În dimineața zilei de 23 martie a.c.,în jurul orei 03.50, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Falcău, un autoturism de teren care se deplasa în viteză de la frontiera de stat către interiorul țării.

Imediat, polițiștii au acționat pentru oprirea mașinii dar în momentul în care șofe
rul a observat echipajul poliției de frontieră, acesta și-a continuat deplasarea în mare viteză.
Polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului și deoarece șoferul nu s-a supus somațiilor legale prin voce, aceştia au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. La scurt timp mașina a fost descoperită abandonată pe un teren anevoios.

Au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În mașină au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.240 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 178.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Tot la data de 23 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, în jurul orei 19.30, au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea la control a mașinii, efectuând somaţiile legale prin voce, însă conducătorul auto nu s-a supus, continuându-și deplasarea în mare viteză, moment în care lucrătorii  au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Întrucât nici de această dată mașina nu s-a oprit, polițiștii au trecut la urmărirea acesteia, fiind descoperită abandonată, la scurt timp, având mai multe colete cu țigări, fapt pentru care a fost condusă la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat că acestea conțineau 16.590 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 194.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se desfășoară activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*