Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Controale la pensiunile și magazinele din județul Suceava, înainte de Paște. Ce verifică comisarii de la Protecția Consumatorului

Comisarii de la Protecția Consumatorilor din Suceava iau masuri in domeniul sigurantei alimentare in perioada Sarbatorilor Pascale.

Printre acestea se numără: cercetarea reclamatiilor consumatorilor,privind bunurile si serviciilor,in raport cu agentii economici,vanzatori,distribuitori sau prestatori de servicii, desfasurarea de actiuni tematice de control pe categorii de produse,actiuni nationale sau locale, impreuna cu organele vamale,la cererea acestora,monitorizeaza calitatea produselor, introduse in tara,prin punctele vamale.

In preajma Sarbatorilor Pascale, in afara de cercetarea eventualelor reclamatii ale consumatorilor, se vor desfasura doua actiuni tematice de control.

1. Tematica de control,privind modul de respectare a prevederilor legale,a legislatiei protectiei consumatorilor,la unitatile de alimentatie publica si cazare turistica.

Verificarile urmaresc: -modul de respectare a normelor Ministerului Turismului,in ceea ce priveste,prezentarea si dotarea camerelor,in raport cu clasificarea acordata. -informarea consumatorilor in ceea ce priveste,preturile maximale la camere,precum si a altor servicii puse la dispozitia turistului,gratuit sau contra cost.
-in unitatile de alimentatie publica,se are in vedere,informarea corecta in Meniu,in ceea ce priveste produsele oferite, pretul,gramajul,existenta in produs a alergenilor sau daca produsul alimentar a fost congelat inainte de vanzare si este vandut decongelat.De asemenea se verifica,
materia prima,din care provin produsele oferite,in ceea ce priveste incadrarea in data durabilitatii minimale, a conditilor de depozitare si pastrare si conditiilor prescrise,privind servirea produselor catre consumator.

2. Tematica de control privind modul de respectare a prevederilor legale,comformitatea si modul de etichetare,publicitate si comercializare a produselor alimentare specifice Sarbatorilor Pascale.

In aceasta categorie intra:carne preambalata,oua,vopsea de oua,ciocolata si produse din cacao,tablete si figurine pe baza de cacao si grasimi vegetale,produse de patiserie(cozonac,
pasca,chec,fursecuri…..),vin.

Controalele vor urmari,in principal urmatoarele aspecte: calitatea produselor alimentare comercializate: carne preambalata si produse din carne existente la comercializare, oua de consum, vopsea de oua, produse de patiserie, ciocolata,produse din ciocolata,produse pe baza de cacao si grasimi vegetale(tablete,figurine etc), vin.

Se vaor verifica și conditiile de depozitare, comercializare.

„In perioada Sarbatorilor Pascale,se asigura permanenta in institutie,in ceea ce priveste preluarea reclamatiilor, la numarul de telefon 0230 530876,i ntre orele 9 si 18 si de asemenea o echipa operativa formata din doi comisari, pentru situatiile de urgenta”, susține comisarul șef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiș.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*