Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Cinci arme și 29 elemente de muniție confiscate de polițiștii suceveni

Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Suceava a organizat, joi, o acțiune punctuală pe linia verificării respectării prevederilor legale de către deținătorii legali de arme și muniții. Au fost întocmite 2 dosare penale pentru comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor” întrucât după expirarea valabilității permisului de armă, deținătorii nu au depus armele la un armurier autorizat în termenul prevăzut de lege și a fost aplicată o sancțiune  contravențională, prevăzută de Legea nr.295/2004.

Polițiștii au indisponibilizat 5 arme și 29 bucăți de elemente de muniție neletală și au anulat dreptul de deținere, port și folosire a armelor pentru 2 deținători de arme și muniții.

La 20.03.2019, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Suceava au identificat un bărbat de 41 de ani din municipiul Suceava și un bărbat de 58 de ani din comuna Horodnic de Sus, posesori de permis de armă care nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilității acestora și nu a depus armele deținute la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirare. În cauză s-au întocmit 2 dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de ,,nerespectarea regimului armelor și munițiilor” întrucât după expirarea valabilității permisului de armă, deținătorii nu au depus armele la un armurier autorizat în termenul prevăzut de lege, fiind ridicate și indisponibilizate 1 arma neletală cu destinația autoapărare, 2 arme neletale cu destinația tir sportiv, 2 arme de vânătoare și 29 bucăți de elemente de muniție neletală.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*