Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Prejudiciu de 564.000 lei la amenajarea Zonei de Agrement Tătărași. Calitatea echipamentelor montate lasă de dorit

Mai multe deficiențe au fost constatate de Camera de Conturi Suceava la amenajarea Zonei de Agrement Tătărași. Potrivit unui Raport privind finanțele publice pe anul 2017, Camera de Conturi Suceava a depistat că, în cazul plăţilor efectuate la obiectivul de investiţii „Amenajare zonă de agrement Tătărași”, din municipiul Suceava, nu au fost respectate principiile de bună gestiune, ceea ce a dus la un prejudiciu în valoare de 564.000 de lei.

Și asta deoarece au fost echipamente montate și decontate integral, dar care „nu corespund şi nu respectă, din punct de vedere calitativ, caracteristicile echipamentelor prezentate în caietul de sarcini, respectiv în proiectul tehnic şi în oferta câştigătoare a executantului lucrărilor”, făcându-se referire la sistemul de tenis, coşul de baschet cu structura aferentă, porţile de mini-fotbal, terenul de mini-golf, masa de tenis, cu accesorii, dar şi învârtitoarele şi băncile.

Totodată, au fost efectuate plăţi fără documente justificative, referitoare la înlocuiri de produse în sumă de 816.000 de lei şi lucrări neexecutate şi angajate de 74.000 de lei, cu referire la echipamentele, intervenţiile pentru gazonare şi plantare de arbori şi arbuşti cuprinse în lucrările decontate integral.

Auditul a arătat că acestea nu au fost conforme şi nu au respectat datele din proiectul tehnic, devizul de ofertă şi situaţiile de lucrări decontate firmei constructoare. Mai mult, sistemul de faţade cu structura metalică de susţinere şi prindere a panourilor de lemn stratificat de înaltă densitate nu corespundea, din punct de vedere al grosimii, cu datele din caietul de sarcini şi din propunerea tehnică a ofertantului câştigător.

Astfel, s-a dispus luarea de măsuri în vederea respectării specificaţiilor necesare sau recuperarea diferenţelor de preţ. Lucrările au fost realizate de Victor Construct Botoșani.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*