Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Directorul Aeroportului Suceava: S-a discutat despre posibilitatea de a fi introduse curse aeriene directe Suceava – Graz

Directorul general al Aeroportului ”Ștefan cel Mare – Suceava”, Ioan Măriuța, aflat în Landul austriac Stiria, alături de șeful județului Gheorghe Flutur,  a subliniat importanța includerii Germaniei pe harta destinațiilor de la Suceava.

În Octombrie 2017 eram în Germania, la Aeroportul Allgäu din Memmingen cu o delegație condusă de domnul Președinte Gheorghe Flutur. Am participat atunci la mai multe discuții tematice – transport aerian, mediul de afaceri, turism, învățământ și altele. Demersurile începute atunci, parte a acțiunilor desfășurate în cadrul parteriatului cu Regiunea Schwaben, depuse de Consiliul Județean, de Serviciul Comercial din cadrul Aeroportului, cât și aportul domnului Mihai Dimian, Prorector al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, s-au materializat în lansarea unei conexiuni spre centrul Europei. Din 17 Iunie, Bucovina va fi legată de cea mai dezvoltată zonă a Germaniei, reprezentată de landurile Bavaria și Baden Wurtenberg. Este o veste extrem de importantă pentru noi și îmbucurătoare pentru pasagerii care au solicitat în nenumărate rânduri zboruri spre Germania. Ieri, la Aeroportul din Graz, s-au făcut pași asemănători. S-a discutat despre posibilitatea de a fi introduse curse aeriene directe Suceava – Graz, despre importanța conexiunii între cele două regiuni, Bucovina și Landul Stiria, tocmai având în vedere proiectele importante din portofoliul Consiliului Județean Suceava și domeniile de interes comun – administrație publică, turism, sănătate, învățământ, silvicultură. Sunt convins că rezultatele întâlnirilor de ieri se vor materializa mai curând, iar Austria se va întrevedea pe harta destinațiilor de la Suceava.”, a spus Măriuța.

Potrivit acestuia, creșterea traficului aerian pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare – Suceava” s-a realizat cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, care prin participarea la acțiuni de publicitate și marketing derulate de către Aeroport, precum și prin dezvoltarea colaborărilor și parteneriatelor de dezvoltare regională, a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea celor mai bune condiții pentru pasagerii care au ales Aeroportul de la Suceava. Se poartă permanent negocieri cu diverși operatori aerieni pentru diversificarea portofoliului de destinații deservite. Recent, s-au concretizat intențiile de mărire a frecvențelor de operare a unor rute operate de către compania WIZZ AIR. Pe langă zborurile regulate deservite de către Aeroportul ”Ștefan cel Mare – Suceava”, spre București, Londra, Milano, Roma și Bologna, zborurile de vacanță sunt foarte populare. În sezonul de vară Iunie-Septembrie 2018 s-au deservit 7 curse charter pe saptămână către 3 destinații turistice (Antalya, Bodrum și Zakynthos). Pentru anul 2019 s-au anunțat noi destinații, respectiv Hurghada (Egipt) și Monastir (Tunisia).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*