Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Bărbat pus sub control judiciar pentru contrabandă. Țigările erau ascunse în cala unui autocar

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un bărbat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă.

La data de 08 martie 2019, în jurul orelor 09:00, acesta a deţinut şi ulterior depozitat în cala autocarului cantitatea de 2.000 (două mii) pachete țigarete, având aplicate banderole fiscale „FOR DUTY FREE ONLY”, bunuri care trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând că aceste bunuri provin din săvârşirea infracţiunii de contrabandă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la suma de 28.190 lei.

Prin ordonanţa procurorului de caz din data de 13.03.2019, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de inculpat, stabilindu-se mai multe obligaţii printre care şi aceea de a nu depăşi limitele teritoriale ale localităţii de domiciliu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*