Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Un minor de 15 ani a furat o mașină, a condus-o beat și fără permis și a fugit de poliție

Un minor de 15 ani, din Fălticeni, este cercetat de polițiști după ce a furat o mașină, în noaptea de 9 spre 10 martie, de pe strada Ana Ipătescu și a condus-o beat și fără permis de conducere.

În jurul orei 01.30, autoturismul a fost observat în trafic de o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești pe raza comunei Hârtop, însă conducătorul auto nu a oprit la semnalele polițiștilor, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe traseul Hârtop – Fălticeni, fiind alertate și celelalte echipaje de poliție.

Astfel, autoturismul a fost interceptat de o patrulă de poliție pe strada Armatei din municipiul Fălticeni, însă conducătorul auto a ignorat semnalele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție, procedându-se la urmărirea și blocarea acestuia.

La volanul autoturismului urmărit, polițiștii au identificat un minor de 15 ani, din municipiul Fălticeni, ce nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Potrivit IPJ Suceava, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*