Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Primarul din Valea Moldovei și președintele Asociației Runcul Văii Moldovei, trimiși în judecată de DNA. Cum au obținut pe nedrept peste un milion de lei

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului din Valea Moldovei, Constantin Moroșan, și președintele asociației utilizatorilor de pășune Runcul Văii Moldovei, Magalina Radu, sora primarului.

În perioada 2010 – 2014, inculpata Radu Magdalina, în calitatea menţionată mai sus, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false şi inexacte în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de sprijin direct pe suprafaţă, pentru suprafeţe de păşune pe care nu le deţinea în realitate.

În demersurile sale, inculpata Radu Magdalina a beneficiat şi de ajutorul celuilalt inculpat care i-a pus la dispoziţie mai multe documente folosite ulterior de prima la A.P.I.A.

În acelaşi context, la data de 19 martie 2014, inculpatul Moroşan Constantin, în calitate de primar al comunei Valea Moldovei, a încheiat cu sora sa un contract de închiriere a 280 ha păşune, obţinându-se în mod direct un folos pentru aceasta din urmă, constând în acordarea preferenţială, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a folosinţei terenurilor cu destinaţia de păşune şi posibilitatea ca acesta să obţină subvenţii din fonduri europene.

Prin aceste demersuri, au fost obţinute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 1.200.511 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor Radu Magdalina şi Moroşan Constantin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*