Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Municipalitatea suceveană vrea să construiască parcări supraetajate de cinci milioane de euro

Municipalitatea suceveană vrea să construiască parcări supraetajate cu 1.400 de locuri de parcare, cu plată, cu cinci milioane de euro.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că acestea sunt o prioritate pentru municipalitate, dar deocamdată nu există finanțare.

Autoritățile speră la o eventuală realocare a finanţările europene de pe Axa 3.1 a – „Locuinţe rezidenţiale” a POR 2014-2020, în cadrul căreia rata de depunere de proiecte, respectiv de angajare, este de una redusă, de circa 5%. În aceste condiţii, disponibil ar putea rămâne aproximativ 1 miliard de euro, bani care ar putea fi folosiți pentru amenajarea de parcări supraterane.

Parcările ar urma să fie amplasate în zece zone din Suceava: în preajma sediului Primăriei, Pieţei Mari, Palatului Administrativ, sediului organizaţiei judeţene a PSD, Colegiului Naţional de Arte, Hotelului Bucovina, Pieţei Mici, fostului magazin Mobila, fostului Centru Judeţean de Proiectări şi în apropierea Protopopiatului din Zamca.

„Vom face o selecţie a primelor 5 parcări supraetajate, din cele 10 propuse, iar pe bază de vot, sucevenii le vor stabili care sunt prioritare”, a declarat Ion Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*