Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Șeful unei grupări de traficanți de droguri din Suceava, condamnat la închisoare

Șeful unei grupări de traficanți de droguri din Suceava, un bărbat de 47 de ani, a fost condamnat la închisoare de Tribunalul Suceava în al doilea dosar de trafic de droguri de risc și mare risc.

Ilie Popovici a primit șase ani și două luni de închisoare. Decizia nu este însă definitivă.

Gruparea coodonată de Ilie Popovici alimenta cu droguri şi etnobotanice peste 600 de tineri suceveni. Începând cu luna ianuarie 2013 şi până în luna aprilie 2013 a coordonat activitatea infracţională a inculpaţilor Lucian Aluncăriţe zis „Creţu” şi Sergiu -Alexandru Iftimie pe linia traficului cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

„Creţu” avea rolul de distribuitor de etnobotanice, el primind zilnic diferite cantităţi de droguri de la „Fărmatu”, iar la final îi preda acestuia banii rezultaţi din vânzarea lor. Aluncăriţe vindea etnobotanice din apartamentul său din strada Mărăşeşti, de la un apartament special amenajat situat pe bulevardul George Enescu sau din locuinţa prietenei sale din cadrul unui cămin al Liceului nr. 3.

Din investigaţiile anchetatorilor a reieşit că şeful grupării era Ioan Popovici zis Ionel, „Creţu” fiind obligat să asculte ordinele acestuia, prin cureaua de transmisie, respectiv Cristian Apăvăloaie zis „Fărmatu”.

Acesta din urmă mergea zilnic la apartamentul unde locuia cu chirie Aluncăriţe pentru a-l aproviziona cu diferite cantităţi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, după ce, în prealabil, se interesa despre cantitatea de etnobotanice vândute, banii obţinuţi în urma vânzării acestor produse, cantitatea rămasă sau alte detalii în legătură cu tranzacţiile făcute, cum ar fi datorii ale clienţilor sau diferite obiecte amanetate de aceştia în schimbul plicurilor cu etnobotanice.

Când „Creţu” rămânea fără „marfă” îl suna pe „Fărmatu” şi îi cerea să vină să îi aducă cantitatea dorită, iar când acest nu putea, mergea el personal acasă la Georgeta Albu, prietena lui Cristian Apăvăloaie, de unde lua cantitatea de marfă de care avea nevoie, cantitate pe care doar o depozita la aceasta primind-o spre distribuire de la Ionel Popovici.

Consumatorii de etnobotanice ştiau că Aluncăriţe este coordonat, verificat şi aprovizionat de „Fărmatu”, dar totodată era de notorietate printre aceştia că adevăratul „şef” acţiona din umbră şi era inculpatul Ionel Popovici. Banii obţinuţi în urma vânzării de etnobotanice erau ridicaţi zilnic de către Cristian Apăvăloaie zis „Fărmatu”, însă de cele mai multe ori îi pierdea la jocurile de noroc, după care apela la ajutorul lui Aluncăriţe pentru ca acesta să împrumute diferite sume pentru el. „Fărmatu” vindea şi el la rândul lui etnobotanice în momentul în care lipsea „Creţu”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*