Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Lucrările traseului Via Transilvănica continuă până la Putna

La Vatra Dornei va avea loc în data de 26 Februarie, la Casa de Cultură, începând cu ora 16.00, prezentarea intenţiei de continuare a lucrărilor traseului Via Transilvanica în judeţul Suceava.

Asociaţia Tășuleasa Social, cu un istoric de peste 18 ani, a dezvoltat proiecte de voluntariat în domenii extinse, de la educaţia cu privire la mediul înconjurător la promovarea
unui stil de viaţă activ și educaţia civică a tinerelor generaţii atât în mediul urban, cât și cel rural.

Principalele proiecte Tășuleasa Social sunt: acţiuni de împădurire, ateliere cu copii din campusul propriu, școli de mers pe munte, competiţii sportive. Astfel, Tășuleasa Social își propune, în cadrul proiectului Via Transilvanica, să amenajeze un drum turistic care să străbată o parte din Ţara Românească, ţinutul Transilvaniei și Bucovina, cu scopul de a pune în valoare bogăţiile cultural-istorice și naturale ale acestora. Cu un parcurs de 1000 de km, drumul va porni de la Drobeta Turnu Severin până la Putna, legând astfel culturi, etnii, tradiţii și obiceiuri colorate, vechi dar încă vii.

Evenimentul din data de 26 februarie va fi organizat de Asociaţia Tășuleasa Social cu sprijinul Consiliul Judetean Suceava și Instituţia Prefectului Suceava și se va desfășura în prezenţa ambasadorului Tibi Ușeriu și a reprezentanţilor partenerului strategic al proiectului.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*