Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Șapte incendii, în câteva ore la Suceava. Avertismentul transmis de pompieri

Sâmbătă, în mai puțin de 10 ore, pompierii militari suceveni au intervenit pentru stingerea a 7 incendii, dintre care 6 au izbucnit de la coșurile de fum.

Pompierii suceveni reamintesc cetățenilor că : o atenţie sporită trebuie avută la repararea, izolarea şi curăţarea periodică a coşurilor de fum, întrucât funinginea rezultată prin arderea materialului lemnos şi depusă în interiorul coşurilor de fum, pe fondul supraîncălzirii sobelor, se poate aprinde şi provoca incendii, fie prin efect termic fie din cauza jarului (scânteilor) ajunse în contact cu materialele combustibile din construcţia locuinţei.

În condiţiile existenţei unor fisuri insesizabile ale coşurilor de fum, scânteile pot duce la aprinderea materialelor combustibile din construcţia planşeelor sau acoperişurilor.

Pentru a putea identifica aceste fisuri, este indicat ca porţiunea coşului de fum care trece prin pod să fie văruită (var alb), astfel încât orice problemă apărută să poată fi observată imediat şi remediată.

În ultimii ani, statisticile arată că, la nivel naţional, majoritatea incidentelor au fost provocate de coşurile de fum, defecte sau amplasate necorespunzător, neprotejate faţă de elementele combustibile.

FOTO Gospodărie cuprinsă de flăcări, sâmbătă dimineață. În incendiu au pierit un cal și doi câini


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*