Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Polițiști scoși din teren și puși să facă muncă de birou. „Mormane de hârțogăraie pe care, în mod normal, ar trebui să le întocmească alte structuri”

Vicepreședintele SNPR Decus, Bogdan Bănică, a partipat, marți, la ședința de dialog social organizată de comanda IPJ Suceava în vederea identificării soluțiilor legale de rezolvare a problemelor de natură profesională cu care se confruntă polițiștii rutieri suceveni.

El atrage atenția asupra faptului că polițiștii, și așa puțini, sunt nevoiți să facă muncă de birou, deși ar intra în atribuțiile altor departamente.

Nu puține sunt cazurile în care, după câte un eveniment rutier nefericit, atât mass-media cât și societatea civilă atrage atenția cu privire la faptul că polițiștii rutieri nu sunt vizibili în teren, pentru a preveni pe cât posibil producerea unor astfel de tragedii. Pe lângă deficitul de personal, unul dintre motivele pentru care “nu-i vedem” în stradă, este acela că sunt scoși din teren și nevoiți să facă muncă de birou, mormane de hârțogăraie pe care, în mod normal, ar trebui să le întocmească alte structuri. Spre exemplu, dacă un cetățean depune contestație împotriva procesului-verbal prin care a fost sancționat contravențional, întâmpinarea către instanța de judecată ar trebui să fie formulată de către structurile JURIDICE. Structuri care refuză să-și îndeplinească sarcinile și impun, prin ocolișuri legislative și interpretări cvasijuridice, ca aceste motivări către instanțe și întâmpinări să fie întocmite, ghiciți, tot de către polițiștii rutieri. Aberant nu? Și, din câte știm, un om (fie el și polițist), nu se poate afla în două locuri în același timp. Este astfel transformat în scrib, în detrimentul muncii operative, aspect care, ATENȚIE, e în contradicție flagrantă cu recomandările Inspectoratului General al Poliției Române! Pe de altă parte, dom’ comisar Mirăuț Romeo, șeful Biroului Juridic al IPJ Suceava, într-un moment de vizibilă emotivitate s-a plâns că de la centru a primit directive imperative că trebuie să se afle în sălile de judecată la fiecare termen în procesele colective de natură salarială intentate de polițiști și de asta nu are timp pentru alte sarcini ce-i revin conform fișei postului”, a precizat Bogdan Bănică.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*