Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Poliția Suceava vrea să prevină accidentele în județul cu cei mai mulți morți în accidente rutiere. Printre măsuri, mesaje video în discoteci 

Poliția Județeană Suceava își propune ca în acest an să ia mai multe măsuri pentru prevenirea accidentelor rutiere, cum ar fi amplasarea unor radare în cascadă, polițiști mai mulți pe trasee, reținerea celor care conduc băuți și fără permis, dar și filme cu impact la școlile de șoferi sau mesaje video în discoteci, potrivit Libertatea.ro.

Inspectorul șef al IPJ Suceava, comisar șef Adrian Buga, spune că, deși în 2018 numărul persoanelor decedate în accidente rutiere a fost de 84, cu 20 mai puține ca în 2017, numărul acestora este în continuare cel mai mare din țară. Potrivit lui Adrian Buga, una din propuneri este ca la orele de dirigenție, în special la clasele a XI-a și a XII-a, să fie prezentate, de către polițiști, aspecte legate de conduita în trafic, ce presupune obținerea permisului de conducere atât în ceea ce privește siguranța lor, cât și a participanților la trafic.
like facebook, suceava, news, stiri
Totodată, șeful Poliției Județene Suceava a arătat că dorește ca și școlile de șoferi să fie implicate, iar cursanților să li se prezinte scurtmetraje cu accidente grave produse în ultimii doi ani cu impact emoțional mare. Potrivit acestuia, cursanții școlilor de șoferi vor fi instruiți și de către un polițist în ceea ce privește prevenția. Totodată, în cooperare cu Colegiul Medicilor, Poliția Suceava dorește ca medicii de familie să anunțe atunci când au pacienți care suferă de anumite afecțiuni care se expun atunci când urcă la volan. Șeful Poliției Județene Suceava a mai arătat că persoanele care vor fi depistate la volan fără permis sau cu permisul suspendat și sub influența alcolului vor fi reținute pentru 24 de ore pentru a funcționa prevenția generală.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*