Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Un sucevean s-a apucat de tăiat stâlpii care susțin cablul de internet

Un bărbat de 54 de ani, din comuna Dornești, s-a apucat de tăiat stâlpii care susțin cablul de internet. La data de 8 februarie, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați că în comuna Dornești, pe strada din spatele cimitirului, se taie stâlpi care susțin cablul de internet.

Oamenii legii au găsit un VW Transporter, care tracta o remorcă fără număr de înmatriculare/înregistrare, în care era încărcat material lemnos. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat Adrian Hij, iar ca pasager era fiul său.

În autoutilitară se afla o cantitate de material lemnos, pentru care bărbatul nu a putut prezenta proveniența legală, dar și un motofierăstrău, un topor, precum și o rolă din cablu tip fibră optică (cablu internet/tv). Remorca era încărcată cu material lemnos, respectiv stâlpi din lemn, secționați la dimensiuni diferite, cuprinse între 0,5 și 1,5 metri. Șoferul a fost cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Autoutilitara marca și remorca au fost indisponibilizate la sediul poliției, pentru continuarea cercetărilor. Bunurile folosite și rezultate din comiterea faptelor au fost confiscate.
Stâlpii de lemn aparțin C.F.R. SA, cablul tip fibră optică aparține SC FIBER COM SRL, iar arborii din specia salcie urmează a se stabili de pe raza cărui canton silvic au fost tăiați. Valoarea prejudiciului depășește 5000 lei.

Adrian Hîj s-a ales cu dosar penal pentru „furt calificat”, „tăiere ilegală de arbori”, „furt de arbori”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, și „tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate”. Totodată, Ilie Hîj este cercetat pentru furt calificat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*