Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO Suceveancă sărbătorită la împlinirea a 104 ani. Fosta învățătoare este nevoită să se descurce cu o pensie de 296 de lei

O fostă învățătoare din județul Suceava a ajuns să sărbătorească venerabila vârstă de 104 ani. Este vorba despre Viorica Hogaș, o femeie mărunțică, dar foarte energică și optimistă. A dat naștere unui singur copil, de la care are doi nepoți, dar și trei strănepoți, dar a fost mamă pentru sute de alți copii pe care i-a învățat să scrie și să citească.

Fosta învățătoare din Udești a fost sărbătorită de primarul comunei, Cristea Ostrovan, la împlinirea a 104 ani, cu o diplomă, dar și tort.

Femeia este extrem de apreciată și iubită în comunitate. A rămas văduvă de tânără,  din 1941 când soțul ei, Hogaș Ioan (fost învățător) la doar 25 de ani a fost dat dispărut pe Frontul de Est, în urma operațiunilor militare româno-germane din peninsula Crimeea.

A rămas singură cu o fetiță de 2 ani (fetița nu și-a cunoscut tatăl) și nu s-a mai măritat niciodată.

Acum, are mare noroc de fiica sa, cu care locuiește la Suceava. Altfel, din pensia ei, nu s-ar putea întreține. Din pensia de văduvă de război și cea de urmaş al soţului ei primește 296 de lei. Și asta pentru că văduvele de război au un alt regim și nu se încadrează la pensia minimă, cum au explicat reprezentanții Casei de Pensii.

O fostă învățătoare din județul Suceava, sărbătorită la 103 ani. A rămas de tânără văduvă, cu un copil de 2 ani, și nu s-a mai căsătorit niciodată


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*