Luni 25 Mai 2020, Actualizat acum 145 zile 12:00 am

 

Ministrul Educației: Profesorii nu vor fi trași la răspundere pentru rezultatele slabe ale elevilor

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, spune că pentru acest an școlar nu ia în calcul reintroducerea examenului de admitere la liceu.

„Nu putem să schimbăm nicio regulă a jocului în timpul jocului. Deci, anul acesta toate evaluările se vor da exact aşa cum au fost anunţate la începutul anului”, a precizat Andronescu.

like facebook, suceava, news, stiriAceasta spune, însă, că noua lege a Educației va aduce modificări majore. Una dintre ele privește evaluarea din clasa a IV-a.

„Uitându-mă la rezultate am pus întrebare: Care sunt cauzele pentru care ajungem cu elevii noştri în clasa a a VIII-a şi, la evalure, constatăm că nu ştiu să calculeze, că nu ştiu să citească, că nu ştiu să scrie? Ceea ce este, fără îndoială, inacceptabil. Întorcându-ne, aşa, pe firul propriei istorii şcolare aş spune că nu trebuie să termine clasa a a IV-a nici un copil care nu ştie să scrie şi să citească. În sensul că învăţătoarea să se preocupe de acest lucru. Învăţătoarea, profesorul. Profesorii nu vor fi trași la răspundere pentru rezultatele slabe ale elevilor”, a declarat ministrul Educației.

Sursa: digi24.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*