Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

FOTO & VIDEO Doi suceveni reținuți la Constanța după ce au fost prinși cu țigări de contrabandă într-o mașină

Doi suceveni au fost reținuți după ce au fost prinși, duminică, cu țigări de contrabandă într-o mașină, la Constanța. În data de 17.01.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Mangalia, emise de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa – Secţia penală.

În urma percheziţiilor, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării, cantitatea totală de 4.920 pachete cu ţigări de contrabandă, diferite mărci, evaluate la 54.100 lei.

Totodată, poliţiştii de frontieră, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au continuat cercetările, în vederea identificării şi a altor cantităţi de ţigarete provenite din contrabandă.like facebook, suceava, news, stiri

Astfel, în data de 20.01.2019, lucrătorii  au oprit în trafic, pe raza judeţului Constanţa, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 30 şi 35 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Suceava, despre care existau date şi informaţii că sunt implicaţi în activităţi de contrabandă cu ţigări. Cei doi bărbaţi şi autovehiculul au fost duşi la sediul Gărzii de Coastă, în vederea efectuării unui control amănunţit.

Cu această ocazie, a fost descoperită, ascunsă, în două compartimente special amenajate, unul situat în bara de protecţie spate şi unul între bancheta locurilor din spate şi portbagaj, cantitatea totală de 2.487 pachete cu ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană.

În total, au fost ridicate în vederea confiscării 148.140 ţigarete de contrabandă (7.407 pachete ţigări) diferite mărci, evaluate la 78.970 lei şi a fost indisponibilizat un autoturism.

În cauză sunt cercetaţi trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 30 şi 37 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar pentru doi dintre ei au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*