Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Gheorghe Flutur, despre autostrada Unirii: Pentru următorii ani, nimic nu este mai urgent și mai vital decât deschiderea și legătura Moldovei, a județului Suceava cu lumea civilizată

Președintele organizației județene a PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă că este imperios necesară autostrada Unirii, care să lege Moldova de Ardeal.

Potrivit acestuia, viteza cu care Vestul țării se dezvoltă față de Moldova este „neliniștitoare”. El a precizat că județul Suceava nu are forță de muncă pentru că majoritatea sunt plecați în străinătate, au început să se depopuleze școlile pentru că nu mai sunt copii și „se nasc mai mulți copii și suceveni în Italia decât acasă”.

„Pentru următorii ani, nimic nu este mai urgent și mai vital decât deschiderea și legătura Moldovei, a județului Suceava cu lumea civilizată. Orice program de dezvoltare care îl discutăm astăzi, pe care îl discutăm astăzi, că vorbim de sănătate, că vorbim de învățământ, vorbim de mediul economic, se raportează la lipsa infrastructurii sau la faptul că noi nu ținem pasul astăzi cu județele din Vestul țării”, a spus Flutur.

Astfel, PNL începe o ofensivă de susținere a construcției autostrăzii A8 care să lege Moldova de Ardeal printr-un proiect.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*