Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Deputatul câmpulungean Daniel Popescu a alertat Consiliul Județean Suceava în legătură cu practicile ilegale adoptate de taximetriști în zona Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava

Deputatul USR Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul  și reședința în afara țării, a transmis în data de 17 ianuarie o informare către Consiliul Județean Suceava, prin care a atras atenția autorităților cu privire la practicile ilegale de care se fac responsabili taximetriștii care deservesc Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” din Suceava. Aceștia nu folosesc aparatele de taxat pentru contorizarea costurilor aferente curselor pe care le efectuează și practică prețuri extrem de mari. În acest context, deputatul sucevean i-a adresat președintelui CJ Suceava, domnul Gheorghe Flutur, rugămintea de a analiza situația prezentată și de a lua măsurile care se impun pentru combaterea, sancționarea și înlăturarea unor astfel de practici, în colaborare cu instituțiile și autoritățile abilitate.  

Adresa deputatului Daniel Popescu către Consiliul Județean Suceava a fost formulată ca urmare a mai multor informații apărute în câteva publicații regionale din județul Suceava, care informau și atenționau cititorii despre faptul că taximetriștii din zona Aeroportului Internațional “Ștefan cel Mare” din Suceava nu folosesc aparatele de taxat pentru înregistrarea costurilor de călătorie și practică prețuri extrem de mari în raport cu costul mediu per kilometru de la nivelul Sucevei. Aceste aspecte au fost confirmate și de numeroși suceveni care s-au întors în țară cu ocazia sărbătorilor de iarnă. După cum se arată în publicațiile regionale, se pare că în trecut au mai fost dispuse măsuri pentru remedierea acestei situații, însă șoferii au revenit la vechile practici.

În adresa transmisă, deputatul USR a adus în atenția președintelui CJ Suceava cazul Aeroportului Internațional Otopeni, unde se implementează cu relativ succes o practică a terminalelor de comandă a taxiurilor, care funcționează în limita condițiilor tehnice din aeroport și care corespund unui nivel relativ decent de gestionare a unor astfel de nevoi. Ca atare, implementarea unui sistem asemănător în incinta terminalului „Sosiri” a Aeroportului Internațional Suceava ar fi, în opinia deputatului USR, oportună.

În finalul adresei înaintate, deputatul câmpulungean Daniel Popescu a transmis solicitarea ca situația semnalată să fie analizată și remediată cu celeritate prin măsuri concrete de înlăturare a practicilor ilegale de taximetrie, având în vedere faptul că Aeroportul Internațional Suceava  este un punct de maxim interes pe harta transportului din zona Moldovei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*